вівторок, 9 серпня 2016 р.

Сьогодні застосування інформаційних технологій в українській освіті є мізерним, через що Україна програє


Сьогодні застосування інформаційних технологій в українській освіті є мізерним, через що Україна програє і в методиках викладання, і в осучаснені змісту, і в підготовці вчителів, і в навчанні дорослих впродовж життя. На цьому наголосила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час виступу на Lviv IT Jazz Conference, що проходила у Львові.
“Впроваджуючи закон «Про вищу освіту», ми прийшли до етапу формування стандартів длявищої освіти. І це той момент, коли можна закласти правильний зміст вищої освіти. Я хочу закликати ІТ-спільноту брати активну участь в розробці цих стандартів, адже якщо їх писатимуть лише викладачі, то ми знову отримаємо щось подібне до того, що є зараз. Міністерство абсолютно відкрите, ми хочемо, щоб до підготовки студентів ІТ спеціальностей долучилися фахівці, які безпосередньо працюють на цьому ринку”, - зазначила міністр.

За її словами, Міністерством освіти, Кабінетом міністрів та Верховною Радою створені умови для того, щоб університети ставали вільнішими та гнучкішими в питаннях створення власних освітніх програм, і в питаннях залучення до викладання людей без наукового ступеню, але з реальним практичним досвідом роботи в сфері інформаційних технологій.
Також вона відзначила, що нині вся українська освіта від молодшої школи до вищих навчальних закладів потерпає від недостачі мультимедійного та ІТ компонентів у навчанні.
“Я цілком відповідально стверджую, що сьогодні застосування інформаційних технологій в українській освіті мізерне. Через це ми програємо і в методиках викладання, і в осучаснені змісту, і в підготовці вчителів, і в навчанні дорослих впродовж життя. А це означає, що ми програємо у створенні реальної інноваційної економіки. Підняті тут сьогодні питання ширші за звичайну підготовку фахівців і споживачів для ІТ-сфери. Тому, я закликаю до партнерства. Я гарантую з боку Міністерства освіти і науки зацікавленість і відкритість до співпраці з ІТ-компаніями. Сьогодні, спілкуючись з львівським ІТ-кластером, я розраховую, що ми разом зможемо домовитися хоча б про декілька конкретних точкових проектів, які зможуть вплинути на якість освіти в Україні”, - заявила Лілія Гриневич


Немає коментарів:

Дописати коментар